Varmeinstallationer

Jordvarme

Billig i drift, meget miljøvenlig og næsten vedligeholdelsesfri

Jordvarme og varmepumper generelt kaldes fremtidens opvarmningsform af gode grunde.
Der er 50-60% besparelser i varmeudgifter sammenlignet med olie- eller gasfyr og du øger samtidig værdien af din bolig, fordi du fremtidssikrer en fast, lav varmeregning.

Hvad er jordvarme?

Jordvarme er en varmekilde, hvor en varmeslange med frostvæske graves ned i din have og opsamler varme fra jorden. Den energi flyttes gennem slangen til en varmepumpe i huset, som omdanner den til varme gennem en kompressor.

Jordvarmeanlæg kombineres altid med en varmepumpe – og det kræver, at der er nok jord omkring huset, så varmeslangerne kan skabe opvarmning til hele hjemmet.

Hvordan fungerer jordvarme?

Jo mere ler din jord indeholder, jo bedre er energien. Det er fordi fugten og vandstrømningerne i jorden skaber energi. Når solen skinner på din have, bliver jorden opvarmet og lagrer energi i de øverste jordlag.

Energien trækkes ud af jorden gennem varmeslangen og transporteres med frostvæske ind til varmepumpen, som omsætter til varme med så høj temperatur, at det matcher husets vandhaner og radiatorer. Læs mere om varmepumper.

Installation af jordvarme

Når vi installerer dit jordvarmeanlæg, skal varmeslangerne graves ned i din have. Du kan regne med at der skal bruges omkring 1,5 – 2 meter slange for hver opvarmet m2 boligareal.

De lægges på en dybde af 0,9 – 1,2 meter med en afstand af 1 – 1,5 meter fra hinanden, og vi anlægger dem i flere løb af op til 150 meter stykket. På grund af gravearbejdet kræver kommunen en særlig godkendelse og en afstand på mindst 50 meter fra vandboringer til drikkevand. For at jordvarmen virker optimalt, skal din bolig også være velisoleret.

Bestil jordvarmeanlæg fra Furesø Varmeservice

Det kan være dyrt at anlægge jordvarme, men det er både miljøvenligt og stort set vedligeholdelsesfrit, når det først er installeret. Det er en god investering for fremtiden.

Du sikrer dig en fast, lav varmeregning – og jordanlægget skal kun efterses årligt af en certificeret montør. Vi hjælper gerne både med installation og serviceeftersyn.

Ring til os på 44 48 06 16 for at høre mere om dine muligheder.

Fordele:

+ Fremtidens miljøvenlige energikilde
+ Kan ikke ses
+ Næsten vedligeholdelsesfri
+ Genererer 3-5 gange energi som den bruger
+ Billig i drift
– Bruger 2m slange pr. m2 bolig
– Virker bedst i lerholdig jord
– Kræver godkendelse fra kommunen
– Dyrt at etablere

Kontakt os for et godt tilbud

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller har du blot et spørgsmål til en opgave? Så send os en besked via formularen eller kontakt os på 44 48 06 16 eller info@furesoevarme.dk